Ponujamo vam trenutno najbolj uspešno in prodajano tehnologijo na svetu - EKSTRAKCIJA ZELIŠČ S PLINOM

 


EKSTRAKCIJA ZELIŠČ S PLINOM

primerni za EKSTRAKCIJO INDUSTIJSKE KONOPLJE – HEMP EKSTRAKCIJA

Ekstraktorji za pripravo visoko kvalitetnih naravnih olj, zelišč, arom, dišav in drugih naravnih snovi z uporabo visoko selektivnega toplila v obliki plina, HFC-134a, ki omogoča ekstrakcijo pri nizkih temperaturah in tlaku ter nevtralnem pH.

 


Pridobimo lahko ekstrakte iz različnih delov rastlin, tako svežih kot suhih (listov, cvetov, semen, lubja, skorje, korenin, itd.) in so primerni za ekstrahiranje industrijske konoplje, aronije, sivke, smilja, česna, kamilice, ameriškega slamnika, lubja breze, pegastega badlja, bršljana, pelina, vanilje, gob ter mnogih drugih.

 

PREDNOSTI EKSTRAKCIJE S PLINOM HFC-143a

Večina rastlin, zelišč in cvetov je preobčutljiva na parno destilacijo, kar poškoduje samo rastlino. S plinsko ekstrakcijo, posebej s uporabo HFC-134a plina, se ekstrakte pridobi brez oškodovanja rastline, pri nizkih temperaturah, brez uporabe kislin, pod anaerobnimi pogoji, kjer kisik ni prisoten in tako onemogoča oksidacijo nestabilnih komponent. Proces poteka v neprepustnem okolju, v nevtralnem pH in brez uporabe vode. Tako se ohranijo dragocene aktivne sestavine.

HFC-143a je varen za uporabo ter manj toksičen kot ogljikov dioksid ter bistveno cenejši in ekonomični.Ekstrakcija s HFC-134a je možna pri sobni temperaturi, kot tudi pri nižjih in višjih temperaturah ter pri uporabi nizkih tlakov, kar preprečuje uničenje termo labilnih materialov v naših ekstraktih.

*HFC 134 se lahko upoorablja kot topilo za pripravo proizvodov namenjenih za uporabo v hrani (European Community "Food Safety Committee")

 

SPECIFIKACIJE

Ekstraktorji so v celoti avtomatizirani in omogočajo izdelavo malih količinah in so prav tako primerni za proizvodnjo. Proces ekstrakcija je nadzorovan preko mikroprocesorja, ki spremlja napredek in opozori na nepravilnosti v postopku.

Kapacitete od:

 

 • Najmanj 3 litrov
 • Od 30 do 100 litrov in
 • 1000 litrov in več v proizvodne namene

Žal ni shranjenih katalogov za izbrano kategorijo!


Žal ni shranjenih katalogov za izbrano kategorijo!


Žal ni shranjenih katalogov za izbrano kategorijo!


Žal ni shranjenih katalogov za izbrano kategorijo!

 1. Kontakt
 2. Vpišite ime in priimek!
 3. Vpišite email naslov!
 4. Email naslov ni valjaven!
 5. Vpišite kodo:
  bv-design-check
 6. Kodo ni valjaven!
Naročite se na e-novosti


Varnost vaših podatkov je 100% zagotovljena!
Designed by B&V design 2011 - B&V design
Kopiranje spletne strani je zavarovano z avtorskimi pravicami lastnika