ZELIŠČARSTVO

STROJI IN OPREMA

 • DESTILATOR
 • MACERATOR
 • PERKOLATOR
 • MLIN
 • PREŠE
 • REZALNI STROJ ZA ZELIŠČA
 • SUŠILNE KOMORE
 • VAKUMSKI EKSTRAKTOR
 • PARNO VAKUMSKI EKSTRAKTOR Z TOPLOTNO ČRPALKO
 • EKSTRAKTOR ZA NARAVNA OLJA
 • ULTRAZVOČNA EKSTRAKCIJA
 • APARATURA ZA TURBO MACERACIJO IN PERKOLACIJO
 • STROJNA OPREMA ZA ČEBELARJE

 

V nadaljevanju sledijo kratki opisi strojev in opreme.


Za podrobnejše informacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

 


DESTILATOR

Destilator se uporablja za pridobivanje eteričnih olj iz kakršnihkoli delov rastlin (stebel, listov, cvetov, itd.), in sicer se največ pridobivajo iz rožmarina, sivke, mete, timjana, melise, bazilike, citronke, vrtnic in mnogih drugih rastlin.

Destilacija poteka na osnovi parne destilacije in tako segrevanja do 100 °C.

Iz nerjavečega jekla.

KAPACITETE: 12 l, 20 l, 65 l, 125 l, 250 l, 500 l, 1000 l do 6000 l

 


MACERATOR

Macerator uporabljamo za proces maceracije, kjer kakršnekoli rastline in dele rastlin, namakamo v izbranem mediju (vodi, olju, alkoholu). Rastline, ki jih lahko uporabimo so timjan, bazilika, šentjanževka in mnoge druge.

S postopkom maceracije lahko pridobimo aromatična olja, masažna olja, vodno alkoholne ekstrakte, itd.

Iz nerjavečega jekla.

KAPACITETE: 70 l, 125 l

 


PERKOLATOR

Perkolator uporabljamo za pridobivanje izvlečkov oziroma ekstraktor iz različnih delov rastlin (stebel, listov, cvetov, itd.) v različnih medijih (vodi, olju, alkoholu). Rastline, ki jih lahko uporabimo so timjan, bazilika, šentjanževka in mnoge druge.

S postopkom perkolacije lahko pridobimo aromatična olja, masažna olja, vodno alkoholne ekstrakte, itd.

Iz nerjavečega jekla.

KAPACITETE: 2,5 l, 4,5 l, 7 l, 13 l, 30 l

 


MLIN

Mlin se uporablja za mletje suhih rastlin, sadja, koreninic ali semen.

Med drugimi ga lahko uporabljamo za mletje začimb (timijan, žajbelj, origano, rožmarin, itd.), suhega sadja (jabolka, limone, pomaranče, orehi, mandlji, itd.) ali pripravo zeliščnih čajev (kamilica, melisa, meta, itd.).

Iz nerjavečega jekla.

Sita z velikostjo luknjic od 1,5, 3, 5, 6 do 8 mm.

 


PREŠE

PREŠA (ROČNA)

 • 3 l ročna preša
 • 10 l ročna preša
 • 20 l ročna preša

Preša se lahko uporablja za stiskanje sadja (jabolka, breskve, limone, pomaranče, hruške, itd.), zelenjave (špinače, blitve, zelene, regrata, itd.), semen (mandlji, itd.) in vseh drugih, ki v sebi vsebujejo sokove. 


PREŠA (HIDRAVLIČNA)

 • 20 l hidravlične ročne preše
 • 20 l hidravlične pnevmatske preše
 • 20 l hidravlične električne preše

Preša se lahko uporablja za stiskanje sadja (jabolka, breskve, limone, pomaranče, hruške, itd.), zelenjave (špinače, blitve, zelene, regrata, itd.), semen (mandlji, itd.) in vseh drugih, ki v sebi vsebujejo sokove. 

Prav tako se lahko uporablja za stiskanje produktov, ki nastanejo pri maceraciji, za stiskanje aloe, mandljev, lešnikov, orehov, itd.

 


VAKUMSKI EKSTRAKTOR

Uporablja se lahko v zeliščarstvu, farmacevtski, prehranski ali kozmetični industriji, za pridobivanje ekstraktov na alkoholni ali vodno alkoholni osnovi (topilo). Na koncu proizvodnjega cikla je mogoče pridobiti koncentriran ekstrakt v shuhem ali tekočem stanju in toplio, ki smo ga uporabili pri ekstrakciji.

 

Postopek poteka pod vakumom pri temperaturi 40 do 45 °C in tako omogoča ekstrakcijo termo labilnih komponent in jih zaščiti pred razgradnjo.

Celoten proces je avtomatski, in sicer je kontroliran preko mikroprocesorjev, kjer nastavimo željene podatke (temperaturo vrelišča, temperaturo pare, čas cikla, itd.).

Trajanje delovenega procesa je odvisen od tipa topila – povprečje trajanje je 5 do 7 ur.

 

Različni tipi: 8 l, 14 l, 32 l

 


PARNO VAKUMSKI EKSTRAKTOR Z TOPLOTNO ČRPALKO

Uporablja se lahko v zeliščarstvu, farmacevtski, prehranski ali kozmetični industriji za ločevanje topil od tekočih in pol trdih ekstraktov. Iz maceratov na osnovi različnih topil (alkohol, voda-alkohol) izločimo topilo od ekstrakta pri nizkih tempreaturah.

 

Sestavina koncentrata ima boljše lastnosti, saj vsi postopki ne presegajo visokih temperatur, ki pri drugih načinih extrahiranja uničijo določene svojstvene lastnosti.  

Operativna tempreatura vakumskega ekstrahiranja je od 28 °C do 35 °C.

Popolnoma avtomatski.

 

Različne kapacitete: 6,2 l./h, 10,5 l./h, 14,5 l./h, 21 l./h, 31 l./h

 


EKSTRAKTOR ZA NARAVANA OLJA

Naprava in oprema za ekstrakcijo naravnih olj, zelišč, esenc, dišav in drugih naravnih snovi z uporabo plina kot topila in omogoča ekstrakcijo pri nižjih tempreaturah.

 

Različni tipi:

 • ZA LABORATORIJSKO UPORABO IN MANJŠO PRODUKCIJO (30 l, 50 l, 100 l)
 • ZA VEČJO PRODUKCIJO (300 l, 500 l, 1000 l)

Sisitem zagotavlja bolj kakovostne izdelke v primerjavi z običajnim ekstrakcijskim procesom, kjer se izgubijo nekatere sestavine, ki so občutiljive na toploto. Pridobimo lahko ekstrakte iz različnih delov rastlin, tako suhih kot svežih (listov, cvetov, semen, lubja, korenin, itd.).

Pri postopku pridobivanje naravnih olj se uporabi plin (HFC 134) kot topilo, v dobro zaprtih posodah z nadzorovano temperaturo, tlakom in nevtralnim pH. Postopek je popolnoma avtomatski.

 

*HFC 134 se lahko upoorablja kot topilo za pripravo proizvodov namenjenih za uporabo v hrani (European Community "Food Safety Committee")

 


ULTRAZVOČN EKSTRAKCIJA

Ultrazvočna ekstrakcija je inovativen postopek za pridobitev visoko kakovostnih sestavin iz različnih delov rastlin, tako suhih kot svežih (cvetov, listov, plodov, lubja, korenin, semen, začimb, zdravilnih rastlin, itd) v zelo kratkem času. Za postopek ekstrakcije potrebujemo le 30 minut do 1 ure, medtem ko tradicionalno maceriranje poteka 30 do 40 dni.

Pri tej tehnologiji lahko uporabite katero koli vrsto topila (alkohol, voda, glicerin, olje ipd.)

Ekstrakcijski cikel se običajno izvaja pri sobni temperaturi, dobljen izvleček pa ohranja vse naravne lastnosti uporabljenega materiala. Prav tako omogoča manjšo porabo surovin za enako količino in kakovost ekstrakta v primerjavi s tradicionalnimi sistemi.

Ta postopek uvrščamo med BIO, saj odpravlja uporabo nenaravnimi topil in omogoča izelavo izdelkov z ekološkim certifikatom.

Iz nerjavečega jekla.

 

Različni tipi:

 • Od 0,5 do 1 l in 2 l, ki so primerni za laboratorijske poskuse in analize, raziskave in testiranja, kjer se uporablja majhne količine topil in vhodnih surovin.
 • Od 5 l do 200 l

 

 

 


 

APARATURA ZA TURBO MACERACIJO IN PERKLACIJO

Naprava in oprema za ekstrakcijo rastlinskih izvlečkov za homeopatsko industrijo, kozmetično industrijo, farmacijo, zeliščarstvo, prehrambeno industrijo ali za proizvodnjo likerjev in arom.

S postopkom hitre ekstrakcije smo nadomestili tradicionalno maceracijo in perkolacijo in tako se ekstrakti pridobijo veliko hitreje in ohranijo se vse sestavine, tudi občutljive na toploto. Pridobimo lahko ekstrakte iz različnih delov rastlin, tako suhih kot svežih (listov, cvetov, semen, lubja, korenin, itd.). Postopek je popolnoma avtomatski in omogoča uporabo različnih topil od alkohola, vode, glicerol do glicerina, itd.

 

Različni tipi:

 

 • Od 0,5 l do 2 l
 • Od 5 l  do 50 l
 • Od 100 l do 200 l

 


REZALNI STROJ ZA ZELIŠČA

Rezalni stroj je primeren za rezanje svežih in suhih zelišč ter drugih rastlinskih delov. Namenjen je zeliščarjem, prehranski industriji, prehranskih laboratorijih ali pred postopkom sušenja, destilacije, ekstrakcije, pakiranja in drugo.

Iz nerjavečega jekla.

 


SUŠILNE KOMORE

Za sušenje sadja, zelišč, presne hrane, gob, orehov, bučnic in drugih.

Različne kapacitete: 5 kg, 10 kg, 15 kg, 30 kg, 50 kg, 100 kg oz. po naročilu

 


STROJNA OPREMA ZA ČEBELARJE ZA POLNEJNE MEDA

Aparature za doziranje medu oz medenih izdelkov, tinktur, propolisa.


Žal ni shranjenih katalogov za izbrano kategorijo!


Žal ni shranjenih katalogov za izbrano kategorijo!


Žal ni shranjenih katalogov za izbrano kategorijo!


Žal ni shranjenih katalogov za izbrano kategorijo!

 1. Kontakt
 2. Vpišite ime in priimek!
 3. Vpišite email naslov!
 4. Email naslov ni valjaven!
 5. Vpišite kodo:
  bv-design-check
 6. Kodo ni valjaven!
Naročite se na e-novosti


Varnost vaših podatkov je 100% zagotovljena!
Designed by B&V design 2011 - B&V design
Kopiranje spletne strani je zavarovano z avtorskimi pravicami lastnika